Plíživé odpuštění

Obrázek uživatele Julie
Úvodní poznámka: 

Nahrazuji téma č. 21 - Odteď jsem optimista.
Takový malý epilog pro jednu postavu z Důvodné pochybnosti. Doplněno soundtrackem: Pink Floyd: Wish You Were Here.

Drabble: 

Dlouho věřil, že žije v nezaslouženém světě. Dlouho se vyhýbal odpuštění, i když mu ho nabízeli.
Přestal na to myslet, protože jinak by ho to rozkousalo zevnitř.
Zmizely po anglicku. Jedné noci (žlutý měsíc se vyhoupl nad střechy) zjistil, že jsou pryč.
Výčitky.
Rozhlédl se a neviděl je. Zbyl jen on. Peter Pettigrew. Zrádce z hlouposti. Ale už ne zbabělec. Jeho život měl smysl. Dokazovalo to pár jizev a několik lidí, kteří žili díky němu.
Cítil se takhle Regulus, když umíral?
Peter se nadechl a zjistil, že má rád svůj život a sám sebe.
Přál si, aby tu byl Regulus.

Komentáře

Obrázek uživatele Lejdynka

Moc líbí. Myslím, že nakonec si Petr tenhle drabble i zaslouží.

Obrázek uživatele Julie

Alespon ten muj AUckovy. I kdyz to, ze Peterovi nenapasala poradny konec, jsem Rowle vzdycky mela za zle.

Obrázek uživatele Aries

To je pěkný

Obrázek uživatele Julie

Dekuju

Obrázek uživatele Aveva

To jsem ráda, žes mu ten epilog napsala :o)
On si to zaslouzi.

Obrázek uživatele Julie

Vsak jsem na tebe myslela, kdyz jsem to psala.

Obrázek uživatele Profesor

Zajímavé pojetí, zajímavé.:-)

Obrázek uživatele Remi

Důvodná pochybnost je skvělá. Spousta věcí, co jsem si o nich kdy myslela se dělí na 'Před Důvodnou pochybností' a 'Po ní'. A zrovna můj názor na Petera to překopalo dost zásadně. Říkala jsem si, že byl prostě zrádce. Jak jim to mohl udělat? Jak to Rowlingová mohla udělat nám?
Takhle je to celý tak nějak snesitelnější... :)

Obrázek uživatele Julie

Jejda, děkuju. Zas tak zásadní vliv jsem snad ani nečekala. Každopádně Peterovi jsem hodně pomohla v jedné věci - nenechala jsem ho spáchat tu dvacetinásobnou vraždu. V kánonu se ohledně něj nemůžu rozhodnout. Asi je pravděpodobné, že Brumbál nebyl zas takový manipulátor, ale vyloučit se to nedá:-)

Obrázek uživatele Lejdynka

Já si myslím, že pravda je tak někde uprostřed (jak už to bývá). Nemyslím si, že by Brumbál třeba úplně chtěl způsobit smrt Jamese a Lily, aby získal mocnou zbraň, ale manipulátor byl dozajista dobrý (on taky ten sedmý díl na to naráží). Takže využít je pro vyšší dobro, to si představit dokážu, skoro bych se ti pod Důvodné podezření podepsala, ale asi si nemyslím, že by je prostě cíleně poslal na smrt. (Nicméně v povídce to dávalo perfektní smysl.)(A stejně nemám ráda Brumbála.)
A u toho Petra... no, člověk je takový trochu ovlivněný kánonem ( :)) ) a filmy, ale jsem ráda, že s v něm našla to dobro, to váhání, nejistotu, jenom byl prostě moc slabý, než aby se postavil silnějšímu, což je koneckonců taky kánon.

Obrázek uživatele strigga

Jsem letos asi tak nějak zjistila, že prostě miluju tvoje psaní. Důvodná pochybnost je vážně skvělá věc (a asi jsem ti pořád neokomentovala poslední díl, omlouvám se), strašně se mi líbí, jak dáváš postavám druhou šanci a jak se jí chápou, jak je to uvěřitelný, jak to není snadný a jak jim člověk strašně strašně fandí, aby jim to vyšlo. Navíc jsi v mých očích dokázala neuvěřitelnou věc - polidštilas matičku Blackovou. :D Ne, vážně.. strašně se mi to líbí a jsem ráda, že Petr dostal takovejhle epilog. Po všem, čím si prošel, čím si oni všichni prošli, si ho zasloužil. Ten stav, do kterýho dospěl, je vlastně strašně fajn, něco, na čem se dá stavět a s trochou štěstí i vystavět novej a lepší život. Prostě jsem ti to celý sežrala i s navijákem a tohle drabble mě málem rozplakalo :)

Obrázek uživatele Julie

Já chci komentář k poslední kapitole!
*Mlátí Vzoru po hlevičce a vysvětluje jí, že se nemá dožadovat komentíků a že čtenáři jsou taky jen lidi a že ona je taky věčně nepíše*
Konec vsuvky ze života hysterických autorek.
Moc děkuju. Já si Pochybnost děsně užila a ono je to na ní asi trochu vidět. Asi jediný, kdo tu druhou šanci nedostal byl nakonec ten Brumbál (si jí vůbec nezasloužil). Petera mám ráda (respektive chtěla bych pro něj pořádné vykoupení) už hodně dlouho a dlouho mám taky v hlavě myšlenku toho, že se dal dohromady s Regulem. Ono by to trochu dávalo smysl i v kánonu. Jinak ale teda v mojí hlavě má velice dobrodružnou budoucnost, ve které s Moodym pátrá po horcruxech a je za velkýho hrdinu. Pokusila jsem se to do drabblu alespoň trochu nacpat.
S matičkou Blackovou je to taky složitý. Sice asi byla pěkná megera, ale oba její synové se nakonec zachovali jako hrdinové a podle všeho měli srdce na pravém místě. Takže je možné, že jí trochu křivdí i ten kánon.

-A A +A