Modrá knížka?

Drabble: 

Když poslové dorazili do paláce, věděl, že je zle. Meneláovi se učinilo příkoří, a on byl povinen mu pomoci. Přesně podle smlouvy, kterou sám navrhl a pomohl Heleninu otci prosadit. Zrovna dnes, když se mi narodil syn?!

Poslům si řekl o krátký čas na rozmyšlenou. Nelhal. Přemýšlel, jak se z nepříjemné povinnosti vykroutit. Všichni o něm říkali, že je chytrý, a nepochyboval, že šeptem ho častují i ostřejšími výrazy.

Nu, uvidíme, jak si poradí se šílencem. Já sám bych do armády blázna nevzal.

Odysseus zašel do kuchyně pro pytel soli, a pak do stájí. Pevně doufal, že mu to vyjde.

Závěrečná poznámka: 

Šelma je v tomhle případě vychytralý Odysseus. I když mu to nevyšlo.

Když Paris unesl Helenu, Meneláos vyslal posly ke všem řeckým šlechticům. Přesně podle smlouvy, kterou, když se před časem všichni ucházeli o Heleninu ruku, Odysseus sám navrhl jejímu otci, králi Tyndareovi. Podle smlouvy si měla Helena vybrat z nápadníků svého ženicha sama, a zároveň všichni uchazeči přísahali onoho nápadníka podporovat a pomáhat mu, kdykoli se mu učiní příkoří. Helena si vybrala Meneláa...

Odysseovi se přirozeně do války nechtělo, a tak se rozhodl získat "modrou knížku" předstíráním šílenství. Zapřáhl do pluhu vola s koněm a místo obilí sil sůl. Nevyšlo mu to. Poslové mu před pluh položili jeho novorozeného synka, a Odysseus zastavil, čímž prokázal, že simuloval...

Komentáře

Obrázek uživatele Aries

super drable a nadpis zabil

Obrázek uživatele mila_jj

No jo, to je naprosto zjevný příklad simulace.
Drabble opravdu nemá chybu!!!

Obrázek uživatele Faob

Děkuju za drabble, jsem fakt rád, žes představil i vysvětlil tuto epizodu!

Jo, to byl chytrák. Většinou sympatický, i když někdy... A zrovna tohle je na něm docela sympatické, že do téhle války nechěl. Pravda, spojenectví taky musejí být dodržována.

-A A +A